Prima pagină > Politica > 1001 motive…

1001 motive…

Am votat de la varsta de 18 ani cu fiecare ocazie!
M-am bucurat pe sub balcoane de fiecare data, ferm convins ca “gata, iar mi-am salvat patria!” de comunisti, de nationalisti, de 322 si iar de comunisti…
Rezultatul? Am salvat pe dracu’!
S-au propasit gunoaiele si mucegaiurile…
E oare vre-o diferenta intre averile facute sub umbrela puterii in stat de mitrea, hrebe, tari, verestoy sau videanu, sau atatia altii? Schimba oare averile lor viata amaratilor care isi rup spinarile in Spania, Italia sau cine stie unde? Au facut nemernicii vre-un gest pentru alinarea sufletelor bunicilor ramasi singuri dupa sinuciderea copiilor ai caror parinti vin acasa o data pe an?
Da-mi un motiv sa votez! Tu sau candidatii din colegiul meu! Faptul ca ma intalnesc cu ei in piata la taraba cu cartofi sau ne batem in rezervari pe mese la bamboo nu este suficient!
Ce si cum ai schimbat tu, cel care ne indemni la vot?
Mai lucreaza te rog!
… vorbesti de lucruri sfinte, dezbateri, programe…
L-am vazut saptamana trecuta pe felix cum parcela un parc intre blocuri amenajand, in calitatea nedobandita de senator, locuri de parcare printre blocuri in sectorul 4. Azi si-a dobandit calitatea…
Pe fluturasul unuia ce candida din partea PDL in sectorul 6 se promiteau gradinite, scoli, spitale, parcuri si iar parcari. Azi a uitat…
Nu vorbeste unul de un cadru legislativ care sa reglementeze mediul afacerilor, strategia energetica sau orice tine de interesele tarii, cum ar fi normal. E treaba Parlamentului sa amenajeze parcuri si parcari?
Ne cred prosti, ne dau pelerine de ploaie si asteapta sa mergem ca vitele sa punem stampila.

Au fost date legi pentru crearea unor noi mecanisme si organisme de control. Nu s-au alocat insa fonduri pentru dotare, pregatire, salarizare decenta si nici macar nu s-a realizat un cadru legal de natura a le da o sansa in a-si atinge scopul pentru care au fost “nascuti/te”.
Vedem unde conduce subminarea continua a autoritatii de stat, realizata de sus-numitii, in ultimii 18 ani: Un fost senator trimite jurnalistii care il intervieveaza si-l interpeleaza pe tema neaplicarii unei hotarari a guvernului sa se stearga cu ea la fund!
O doamna judecator care condamna conducatori auto pentru conducere sub influenta alcoolului este scapata de puscarie de colegii dumneaei pe motiv ca documentele emise de medicii legisti nu sunt relevante in cazul d-ei, desi au fost relevante in cazurile altor nefericiti/nenorociti. Mai mult, politistii care au indraznit sa o opreasca sunt cercetati pentru abuz in serviciu!
Interlopi violenti sunt pusi in libertate pe motiv ca nu prezinta pericol si martorii sau victimele si-au schimbat declaratiile in timpul proceselor, in conditiile in care o alta institutie din categoria celor sus-mentionate nu e in stare sa-si faca treaba (Oficiul pentru Protectia Martorilor).
Si de aici te miri ca orice martafoi isi permite sa injure politistii pe strada precum se injura galeriile pe stadion.
Si rezumand, cei pe care suntem indemnati sa ii votam pentru Parlamentul Romaniei ar trebui sa dea semnalul!

Nu pomeneste unul de presiunile facute de partide prin intermediul autoritatilor publice pe care le controleaza fiecare asupra firmelor private din ultima perioada.
Nu ati bagat de seama ca s-au intetit controalele, ca vin si stau pe capul tau pana gasesc ceva? Ca aplica amenzi stiind ca nu au dreptate si ca vor pierde contestatiile in instanta? Ce daca? Prostul plateste, ca altfel il inchidem, castiga in instanta si la anu si la multi ani isi recupereaza banii platiti ca amenda! Pana atunci banii sunt la buget si putem da prostilor pomenile electorale in schimbul votului!
Pentru orice activitate s-au dat legi care in loc sa usureze si sa incurajeze mediul de afaceri, vin sa sprijine infiintarea altor organisme de control, care sa aplice alte amenzi! Si mai mult decat atat, acei angajati ai organismelor de control nici nu sunt platiti pe principiul “lasa ca se orienteaza ei! nu le plange tu de mila!”. Un alt principiu elucrubat sclavilor din agentiile si organismele de control, chiar de sefii lor este: “daca esti asa de capabil, de ce nu pleci in privat?”. … si astfel li se taie elanul, creativitatea si cheful de a schimba ceva intr-un angrenaj intepenit in mocirla!
Sunt Pesimist?
Sunt Deprimat?
Nu dragilor sunt doar un observator al lumii in care traim si al vremurilor pe care le traim.

Reclame
Categorii:Politica
  1. 05/12/2008 la 12:03

    Imi place articolul tau. Te-ai descarcat de-a dreptul de tot ce aveai pe suflet, si o buna parte din ce ai zis simt si eu. Sunt niste oameni demni de mila amestecata cu scarba, propusi noua, si au un tupeu fantastic numai cand deschid gura sa ceara voturi.Nu am votat nici eu, si am avut si eu motivele mele expuse aici: De ce nu am votat

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: