Prima pagină > ma bag in seama > despre agentii si agenturili de control…

despre agentii si agenturili de control…

Sa spunem ca tocmai ti-ai deschis o benzinarie, un magazinas, o chestie, in care vinzi ceva, orice, din ce in ce mai mult orice…

mancare si nemancare, gatita sau preambalata, la farfurii sau la pachet, bautura si tigari, apa, sucuri, mancare de caini, jucarii, cosmeticale, carburant, orice… Stiti cate organe de control pot veni in inspectie, in prima luna de la inceperea activitatii? Va spun eu: fara numar, fara numar!

Iata-le:

Garda Financiara,

Autoritatea Nationala a Vamilor,

Politia, 

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta,

Inspectoratul de Munca,

Garda de Mediu,

Oficiul pentru Protectia Consumatorului,

Autoritatea Sanitar Veterinara,

Biroul Roman de Metrologie Legala,

Inspectoratul de Stat pentru Disciplina in Constructii,

Politia Comunitara,

Mi-a scapat ceva?

Partea frumoasa e ca fiecare dintre acestea are cel putin o lege si o norma de aplicare, pe care trebuie sa le stii si sa le respecti. In caz contrar risti cel putin o sanctiune contraventionala, daca nu inchiderea punctului de lucru, confiscarea marfii si chiar puscaria. Mare parte din organismele de control enumerate mai sus pot si efectueaza controale la orice agent economic din Romania, indiferent de obiectul de activitate. Asa ca apuca-te tu, tanar intreprinzator, inginer la baza scolit un pic intr-ale afacerilor, sa inveti si dreptul ca de, ai vrut afaceri. Sa lucrezi la stat nu ti-a placut!

Si n-ar fi nimic daca ar trebui sa mai inveti ceva nou, ca nu strica. Problema e ca pe fiecare dintre domnii si doamnele care-ti vin in control trebuie sa ii convingi ca iti desfasori activitatea in conformitate cu prevederile legii, ca respecti legea si ca nu au dreptate in a-ti intocmi proces verbal de constatare a contraventiei. Si te uiti la ei cum atarna cu ochi umezi de vitel, doar-doar le indesi ceva, mere, pere nuci covrigi, cate-un gologan de cinci… Si in final, vazand ca nu pica nimic iti trantesc tata o amenda, de umbli juma’ de an prin tribunale sa o contesti!

Sa te-nveti minte sa mai fii intreprinzator!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: