Prima pagină > Politica > unde dai si unde crapa, sau cand gura bate fundul!

unde dai si unde crapa, sau cand gura bate fundul!

Faimoasa ordonanta de urgenta a Guvernului Boc, venita ca o intentie remarcabila, produce victime colaterale, mai ceva decat razboiul din Gaza. Asistenti sociali, actori pensionari si alte categorii de pensionari-muncitori sunt afectati si dusi in pragul supremei degradari umane.

In loc sa permita tinerilor accesul in institutiile publice, ramase si azi dupa 20 de ani in imobilitatea sistemului comunist, cum s-a dorit la momentul adoptarii, acest act normativ readuce jumatate de milion de romani sub pragul saraciei. Personal sunt in favoarea acestei ordonante dar cred ca e nevoie de mai mult discernamant!

Din pacate nu este prima si nici ultima actiune din ciclul „mircea fa-te ca lucrezi”, a conducatorilor nostri. Acceptarea Romaniei in NATO si in Uniunea Europeana s-a facut sub promisiunea ferma a reformei profunde a tarii. Iata ca si azi guvernantii nostri nu se pot rupe de indemnul caramitrian rostit in focul telerevolutiei si in continuare se fac ca reformeaza:

Muta coloneii (care, apropo, si-au inceput cariera sub CAER, la standarde CAER) de pe pozitii de militari pe pozitii de civili in unitati militare NATO, muta militienii din Politie in Politia Comunitara, pastreaza intr-un sistem bolnav medici specializati in anii ’60, cand trenurile spre Vest sunt pline de medici pregatiti in anii 2000 care nu-si gasesc un loc de munca intr-un spital civilizat din tara, pastreaza profesori din generatia Domnul Trandafir, cu cunostinte si hataruri specifice acelei epoci, in era digitala si tine judecatori septuagenari sa judece la o varsta la care, se stie, toti oamenii dau in mintea copiilor!

Sunt de acord ca parintii si bunicii nostri trebuie rasplatiti pentru munca depusa zeci de ani de zile. Dar hai sa-i rasplatim nu sa-i batjocorim! Hai sa facem un efort si sa ii tinem din banii nostri cu o pensie decenta!

Ce castigam daca transformam institutiile publice in institutii de protectie sociala? Am putea sa-i lasam pe bunici sa se bucure de plimbarile in parc cu nepotii si in locul lor sa angajam tineri, capabili sa dezvolte si managerieze proiecte.

A trecut vremea lui Mos Teaca, avem nevoie de o armata profesionista! Domnul Trandafir e un pic depasit, au aparut E-book-urile! Computerul Tomograf a luat locul X-Ray-ului! Hotii se prind pe baza de informatii si se condamna pe baza de probe nu pe baza de autoincriminare obtinuta pe macavela! Agricultura se face asistata de calculator, nu cu un cal si plug de lemn!

Din pacate, nici un guvern din cele perindate in ultimii 20 de ani nu a facut cu adevarat reforma! S-au complacut in dulcea si inerta asteptare a epurarii naturale, omitand faptul ca la aceasta epurare naturala vom ajunge si noi, plictisiti de lunga asteptare a eliberarii unui loc! Nu este un membru al guvernului care sa nu fi iesit din mandat mai bogat decat a intrat… Si nu sunt convins ca domniile lor nu au profitat de orice slabiciune a institutiilor publice, cum am profitat si noi!

Mai rau este ca in 2030, atunci cand locurile se vor elibera si pentru noi, noi vom fi batrani, ursuzi, intepeniti in cunostintele anilor 2000, incapabili sa ducem tara spre progres!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: