Prima pagină > 1 > intre turismul ecumenic si balnear al doamnei udrea si turismul sportiv al doamnei iacob ridzi… sau: ramane cum am stabilit!

intre turismul ecumenic si balnear al doamnei udrea si turismul sportiv al doamnei iacob ridzi… sau: ramane cum am stabilit!

Rep. Sunteţi o pasionată a sporturilor de iarnă. În acest sens, veţi demara un program pentru dezvoltarea acestor sporturi în România?

Monica Iacob Ridzi: Există cel puţin două unghiuri din care trebuie să privim zona sporturilor de iarnă, şi mă refer aici la practicarea la nivel de performanţă, dar şi la nivel de agrement. Există deja un plan naţional pentru dezvoltarea sporturilor de iarnă, iar faptul că România va organiza, în 2013, Festivalul Olimpic al Tineretului European pe Valea Prahovei, se constituie într-un nou argument pentru a trata cu seriozitate această problemă. Pe lângă sportul de performanţă, consider că trebuie încurajat sportul de masă. Voi colabora cu Ministerul Turismului în acest sens. M-aş bucura să aducem în România turiştii care azi schiază în Austria sau Bulgaria. Există două zone care prezintă proiecte de dezvoltare ale domeniului schiabil. Şi mă refer aici bineînţeles la Valea Prahovei, dar şi la Valea Jiului, acolo unde se vizează realizarea unei telegondole, dar şi a 32,5 km de pârtie pentru schi. În momentul în care vom avea pusă la punct infrastructura, ne vom gândi şi la atragerea mai multor turişti.”

O parte a interviului acordat de d-na Iacob Ridzi Cotidianul-ui…

Sursa: http://cotidianul.ro/monica_iacob_ridzi_se_aliaza_cu_elena_udrea_pentru_dezvoltarea_sporturilor_de_iarna-70093.html

 

Constat cu tristete ca si in urmatoarea legislatura vom fi nevoiti sa mergem la schi tot in Austria, Slovenia, Slovacia sau Italia! Caci ce alternativa vom avea in Romania anului 2012, conform declaratiilor celor doua doamne?

Valea Prahovei – unde ajungi in 4-8 ore cu masina, pe „Drumul Melcilor”?

Valea Jiului de unde, in lipsa unor drumari responsabili, te intorci cand poti, in caz de inzapezire?

Muntii Harghitei sau Alba sau Maramuresul,  unde partiile sunt construite mai mult din pasiunea localnicilor decat din decizia organizata a guvernantilor?

N-am auzit pe nimeni dintre cei responsabili sa declare ca au luat decizia strategica de a creea infrastructura unei noi statiuni si si de a invita investitorii sa construiasca hoteluri si facilitati, respectand anumite standarde, decizie de natura a incuraja turismul sportiv.

Am auzit insa ca se incurajeaza turismul ecumenic in ton cu mentinerea trendului ultimilor 20 de ani, de renuntare la ateismul comunist si imbratisare a bisericismului populist-iliescian, precum si a celui balnear la Bucuresti.

Anunțuri
  1. 15/01/2009 la 17:12

    doar nu credeai ca cele 2 doamne vor face minuni… pot face orice, numai minuni nu

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: