Prima pagină > 1 > despre alternative si decizii…

despre alternative si decizii…

Intre optiunile descrise plastic de „n’ai cu cine ba, niste tarani…” si „romane fii mai neamt!”, romanii decid sa ramana in letargia lui „sa moara si capra vecinului!”.

Sau nu?

La categoria „n’ai cu cine ba, niste tarani…” as nominaliza: incapacitatea soferilor bucuresteni de a accepta patrunderea pe sectoare de drum stramtorate pe rincipiul 1-1. In Germania, daca drumul se stramtoreaza brusc sa spunem de la doua benzi la una singura, autovehiculele isi continua drumul conform prinbcipiului 1-1: un autoturism de pe banda ce se continua, unul de pe banda blocata. Se reduce viteza pentru evitarea tamponarilor dar se pastreaza fluenta traficului. La noi, accelereaza cei de pa banda continua si se baga cu tupeu cei de pe banda blocata. Rezultatul:lizeanu

La categoria „romane fii mai neamt!” as include campania „eu nu blochez interventia!”. De multe ori am vazut romani care se abtineau sa rupa volanul pentru a „ucide”claxonul, de nervi ca cel din masina din fata s-a oprit inaintea intersectiei, vazand ca nu va putea trece, desi semaforul era verde! Se pare ca aceasta campanie are efect… http://www.eunublochezintersectia.ro/

Ma gandesc ca nu sunt 5 % dintre soferii ce bat zilnic Bucurestiul, care sa nu fi fost cel putin odata „afara”. S-au intors minunati de civilizatia traficului din strainatate si la primul semafor din tara se pare ca au uitat toata minunatia! La fel cum romanasii nostri ce vin din Italia sau Spania de Craciun si in vacanta de vara, isi uita brusc bunele obiceiuri afisate pe autostrazile Europei… „n’ai cu cine ba, niste tarani!”.

Citim in fiecare saptamana stiri despre soferi opriti in trafic pentru diferite abateri, care „se iau in gura cu politistii”. Afara nu prea exista asemenea situatii. Sa fie oare din cauza ca la noi „te mai poti intelege cu politaiu'” si daca nu te intelegi il bagi in ma’sa ca n’are ce sa-ti faca, in timp ce in strainatate esti incatusat si dus direct in fata judecatorului? Atunci avem o problema cu legea car e facuta prost! Din pacate tot mai multe legi sunt facute prost, ca si cea cu interdictia parcarii autovehiculelor de firma sau achiztionate in leasing in parcarile de resedinta… (stiu e hotararea Consiliului Municipiului Bucuresti, dar tot are putere de lege in comunitate).

Si apropo de aceasta hotarare cred ca a fost adoptata de niste oameni ramasi la nivelul secretarilor de partid din cadrul Birourilor Organizatiei de Baza, care aveau dreptul la masina cu sofer, de la intreprindere, doar in timpul programului. Dupa terminarea programului erau debarcati in fata blocului si soferul ducea masina la garaj. Se pare ca n’au aflat inca faptul ca unele companii isi recompenseaza si stimuleaza performanta angajatilor cu avantajul utilizarii masinii de serviciu in interes personal. Asa ca trecem si pe membrii Consiliului Municipiului Bucuresti la categoria „n’ai cu cine ba, niste tarani…”. Se pare ca ei chiar au o problema cu capra vecinului!

Pentru ca tot comentam la postul anterior despre Serviciul Medical de Urgenta, Reanimare si Descarcerare cu mare drag l-as include pe Dr. Raed Arafat si colegii sai in categoria „romane fii mai neamt!”. raed-arafatTot respectul pentru oamenii care isi abandoneaza familiile in ziua de Craciun pentru a salva vietile membrilor altor familii, aflati la un momentdat in mare necaz! Ma gandesc la nenorocitele de TV-uri sau Dacii 1300 Breack ce formau parcul de salvari inaintea initiativei domnului Arafat si cred ca fara efortul dumnealui, multe spagi se mancau pana la a avea un parc de ambulante ca cel al SMURD-ului.

In contrapartida, din acelasi domeniu, i-as mentiona pe nesimtitii care au tinut echipamente de milioane de euro timp de doi ani pe holurile Spitalului Fundeni, pentru ca nu au alocat fondurile necesare amenajarii spatiilor propice instalarii acestora! Oare au avut „vre-un interes” ca investigatii complexe sa fie facute in unele clinici particulare, pe decont cu casa de asigurari, si nu in spital? „n’ai cu cine ba, niste tarani…”

Din fericire doar noi putem sa ne influentam caracterul si sa fim mai nemti! Dar vrem?

Reclame
  1. 20/01/2009 la 22:01

    buna intrebare… si-mi place sa cred ca nu este retorica

  2. lost mind
    12/03/2009 la 03:25

    vrem toti…..tocmai asta e problema…romanul nu va fii niciodata mai neamt pentru ca se pricepe la prea multe…deodata!…..si da poate si are cu cine pt ca ceilalti nu exista! imi doresc sa-l cunosc si eu pe raed arafat…..iar ziua asta se apropie!

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: