Prima pagină > Politica > bomba! lovitura de teatru! stupoare! ministrul Dragnea demisioneaza dupa doar 12 zile… ei si?

bomba! lovitura de teatru! stupoare! ministrul Dragnea demisioneaza dupa doar 12 zile… ei si?

Iata, azi 02 februarie 2009, cum cosmarul struto-camilescian, in care am fost aruncati de iresponsabilitatea clasei politice manifestata pe tot parcursul anului electoral 2008, nu se mai sfarseste! Sau, ca sa fac uz de un citat celebru, ce incepe prost se sfarseste si mai prost…

Spuneam aici ai aici ca de 19 ani politicienii iesiti la lumina in postcomunism vorbesc vorbe despre reforma politica, economica, morala si sociala, elaboreaza programe si strategii, semneaza memorandumuri si parteneriate cu organisme internationale, bifeaza mii de masuri indeplinite in planuri de actiune, intr-un cuvant nu-si mai vad capul de treburi importante ce le ocupa toate zilele dar nu sunt in stare sa ia o decizie simpla: sa trimita clientela la plimbare, sa renunte sa mai angajeze in ministere pecerei si fuste, sa renunte sa mai faca protectie sociale pentru oameni ce nu mai sunt in pas cu vremurile si sa faca reforma!

Astazi s-a mai consumat un episod „jenibil” in viata politica romaneasca. Refuz sa spun ca doar in viata aliantei PSDL, caci esecul apartine deopotriva si opozitiei, fie ea parlamentara sau neparlamentara si este o prelungire naturala peste timp a unui sir lung de asemenea situatii.

Dl Liviu Dragnea, ca si predecesorul sau – Dl Gabriel Oprea, ca si un fost premier al Romaniei – Dl Victor Ciorbea, a demisionat din functia pe care o ocupa, „pentru a nu crea tensiuni în cadrul alianţei de guvernare”. Un alt personaj care a mai renuntat, isi justifica gestul: „Am renunţat la mandat în urma unei analize atente a situaţiei politice nou create. România are acum o şansă pe care nu a mai avut-o de o generaţie. E timpul obligatoriu al reformelor – o reformare a statului, a regimului politic, a Constituţiei. Dar este nevoie şi de măsuri hotărâte pentru reducerea efectelor crizei economice…”. Iar un „vrednic” reprezentant al „dreptei autentice” isi punea coada pe spinare pe motiv ca securitatea l-a invins!

Oameni slabi, oameni fara vocatie si motivatie, ajunsi din lehamitea poporului in pozitii inalte, au fost obligati de realitatea de zi cu zi sa realizeze ca si-au atins pragul maxim al competentei! …si s-au indreptat cu pasi marunti spre latrina istoriei, acea parte ce nu va fi studiata de cercetori si nici invatata de copiii nostri.

Ramane insa, in urma lor, o intrebare: cum va fi apocalipsa cosmarului pe care il traim si cand va veni ea?

Later edit: Raspunsul il da indirect, Ioan T. Morar pe blogul sau: niciodata!

Anunțuri
Categorii:Politica
 1. 03/02/2009 la 12:45

  Nu cred ca va fi ceva „apocaliptic”. Eu prevad o situatie in care din ce in ce mai putinor oameni le va pasa de cine ii conduce. Iar ei vor conduce in continuare prost dar in niste limite pe care piata politica europeana si mondiala le va impune (deja o fac). Pierzatori vor fi in continuare, dar de’astia sint oriunde, doar criteriile de ajungere in postura respectiva vor diferi.

  Si ei incet or sa dispara, mamutii astia care polueaza viata cetatii, si vor fi inlocuiti de unii mai buni si de unii ca ei, daca nu si de si mai rai.

  Intre timp, ceea ce ma sperie pe mine, astfel de persoane dupa care ai senzatia ca s’a tras apa istoriei sint resapate, reconditionate si refolosite uitindu’se complet scena din trecut in care si’au recunoscut limitele competentei. Si sint prezentate fresh ca noii experti salvatori ai Romaniei (ma intreb ce le fac intre timp? ii reprogrameaza? le fac update la BIOS?)

  Din cite vad, pina acum numai E.Constantinescu s’a tinut cu adevarat de cuvint in privinta retragerii. Dar si la el ma intreb daca nu a fost mai curind o treaba de potenta si mai putin de morala.

 2. 03/02/2009 la 16:56

  eu am propus o solutie… pentru rezolvarea problemelor. trebuie schimbata radical toata clasa politica. solutia completa pe blogul meu… te invit sa citesti si evident sa votezi

 3. Tudi
  31/01/2010 la 12:21

  Întru totul de acord cu tine Stelian. Deşi soluţia propusă de tine e evident caustică la adresa „organelor sensibile”, uneori e mai bine să elimini o tumoare la timp, cu riscul de a se „împotrivi” prin posibile recidive, decât să-i permiţi să se extindă.

 1. 08/02/2009 la 13:15
 2. 10/04/2009 la 09:14

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: