Prima pagină > 1 > nesimtire, indolenta, incompetenta, rea-vointa, spaga… ROMANIA TREZESTE-TE! II

nesimtire, indolenta, incompetenta, rea-vointa, spaga… ROMANIA TREZESTE-TE! II

Ca dovada ca oamenii din tara asta nu sunt meritati de conducatorii lor, iata o stire despre cum comunitatea rezolva prin forte proprii o problema ce tine de administratie – adica de alesi! Si o poza:podul-de-lemn-de-la-marginea-sv

Spuneam aici de mizeriile autoritatilor locale, autoritati conduse de persoane alese de noi insine, cu manutele noastre, pe numele lor si nu pe liste, mizerii pe care suntem obligati sa le inghitim zi de zi.

Iata azi, 12 Februarie 2009 cum o ploaie mai serioasa a invins criza! Toti bucurestenii posesori de masina au lasat dracu’ economia de carburant si au abanbdonat asteptatul in statii si inghesuitul in tramvaie, autobuze si mai ales metroul de pe magistrala IMGB – Pipera, pentru a merge la servici in imbratisarea confortabila a scaunelor masinilor personale. „So long” cu traficul relaxat in Bucuresti, asadar!

Si, odata cu aceasta miscare, au iesit la iveala nesimtirea, indolenta, incompetenta, rea-vointa si spaga! Cum asa? Foarte simplu!

Nesimtirea soferilor in trafic manifestata prin claxoane prelungite la cea mai mica eroare de pilotaj (a se citi lipsa de orientare in trafic) a coparticipantilor la trafic, indolenta autoritatilor cu atributii in reglementarea traficului, incompetenta celor care au proiectat si executat noile lucrari la drumuri (nu alea de pe vremea lui Pazvante) si rea-vointa si spaga celor care au contractat, supravegheat si platit niste lucrari de doi bani, care ne mananca zilele.

Mergeam azi printr-o comuna lipita de Bucuresti, Chiajna pe numele ei! Cu oameni gospodari si un primar dat exemplu: domnul Mircea Minea! In ultimii 10 ani s-au bagat bani multi in aceasta comuna: S-a construit o policlinica, s-a construit o sala de sport – poate cea mai moderna din Romania, (PNL-ul isi tine congresele in aceasta sala), s-au asfaltat drumurile s-au bagat gaze si canalizare, motiv pentru care s-au reasfaltat drumurile… Ce mai, s-a adus la standard de oras! Conteaza ca au uitat sa faca rigole pentru scurgerea apei pluviale de pe partea carosabila? Conteaza ca la fiecare ploaie torentiala localnicii stau la poarta cu matura sa pazeasca apa sa nu le intre in curti?

O alta comuna ilfoveana – Dragomiresti Deal. Alti oameni gospodari, alt primar destoinic: domnul Gheorghe Socol. Anul trecut, inainte de locale s-au asfaltat toate strazile, stradutele si ulitele. Inainte de alegerile generale, din 30 Noiembrie, s-au spart strazile stredutele si ulitele pentru a se construi reteaua de canalizare. Acum cinci ani, tot inainte de alegerile locale s-a realizat reteaua de gaze.

Si vin eu si intreb: Banii platiti de doua ori pentru asfaltarea in acelasi an al acelorasi strazi, pe exact aceleasi segmente, de ce s-au platit? Oamenii din aceeasi primarie care stiau de planurile pentru imbunatatirea calitatii vietii in comuna, intr-un singur an, de ce au acceptat sa plateasca doua lucrari cand puteau ajunge la copul final cu o singura lucrare? Si fiind vorba de bani de la bugetul de stat, cei pusi sa controleze modul de cheltuiere a banilor publici ce fac?

Reclame
Categorii:1
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: