Prima pagină > 1 > despre oamenii vremurilor si despre lucrarile lor trainice…

despre oamenii vremurilor si despre lucrarile lor trainice…

Stiati ca la Caciulata, pe malul stang al Oltului, se afla un Castru Roman?

Daca nu, trebuie sa ma credeti pe cuvant, ca n-am apucat sa fac poze in goana masinii. Ei bine este unul, micut, frumusel, ingrijit! Am fost plecat saptamana asta si, contra-cronometru, cum spuneam in goana masinii, am vazut diverse edificii, mai noi sau mai vechi: Cetatea Rupea, Castelul Biertan, Biserica Saschiz, Turnul Cetatii din Oradea, Cetatea Devei, Manastirea Cozia si acest Castru Roman din Caciulata. Lucrari facute de oameni cu sute sau mii de ani in urma, lucrari care dainuie si azi in deplina noastra ignoranta!

De cealalata parte, lucrarile efemere ale zilelor noastre: Soseaua de centura a Oradei – „asfaltata cu bocancul”, Drumul „European” 79 Oradea-Deva uitat de toti mai putin de amaratii de soferi care se chinuie zilnic sa-i supravietuiasca, strazile „reabilitate in 2007” din Sibiu (reabilitate tot anul 2007 pentru ca deh, Sibiul a fost in anul 2008 Capitala Culturala a Europei) care se prezinta azi cu o salba de gauri… Daca asa s-ar fi lucrat si in ultimii 2000 de ani… cred ca si cetatile mai sus enumerate ar fi fost acum in aceeasi stare in care se afla drumurile mentionate.

Dar cred ca pe vremea cand se ridicau cetati notiunile spaga, pesches, bacsis, mita, ciubuc nu existau iar oamenii lucrau pentru eternitate nu pentru un sezon vara-toamna.

Iar Lucian Stanciu se intreaba cum sa vina turistii in Romania! Ha!

Anunțuri
  1. 08/03/2009 la 11:44

    interesanta paralela… stii ce se intampla pe vreme romanilor daca muncitorii nu-si faceau treaba bine. erau ucisi. acum stau si ma gandesc la umbrarescu, dorin cocos si la toti ceilalti… astia ar fi trebuit sa moara de vreo 10 ori pana acum… asta asa cu indulgenta

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: