Prima pagină > 1 > vine vara!

vine vara!

Doamna ministru Udrea vrea sa vina vara!

Asteapta turistii romani pe litoral, incepand cu Sarbatorile Pascale, care se grabesc anul acesta sa sufle caimacul Intai Maiului Muncitoresc. Dar Litoralul Romanesc ii asteapta pe romani?

Mnu prea! …Am fost in acest week-end la Constanta. Barierele de la Fetesti ne asteapta sa dam cu banul pentru propasirea neamului lui Nicusor sau poate al lui Raducu, Autostrada Soarelui a fost peticita (s-a realizat marea asfaltare cu bocancul), au fost montate protectiile anti-orbire pe vreo 120 de kilometri, avem si benzinarii ambulante (apa si sandwish-urile sa vi le luati de acasa), tractoarele ara plaja (ascund in nisip sticlele si dopurile ramase din anii trecuti) iar oamenii sunt la fel de impertinenti cum i-ati lasat anul trecut in septembrie, la inchiderea sezonului.

In plus, aveti grija pe autostrada, nu de alta dar daca loviti vreun caine ramaneti doar fara bara si radiator… Doamne fereste sa loviti un om, din cei care se afiseaza la „ia-ma nene”, ca dati de belea. Nu de alta dar gardurile de protectie de pe langa autostrada le gasiti in satele invecinate, marginind proprietatile satenilor.

Va doresc drum bun si vacanta placuta! (alegeti voi destinatia).

Reclame
 1. 16/03/2009 la 12:07

  Eu chiar ma intreb cind va veni anul in care litoralul romanesc va ramine complet pustiu intreaga vara. Pentru ca sint sigur ca doar atunci vor incepe sa’si puna probleme.

  Pina atunci refuz inversunat sa ma gindesc la a ma mai duce vara la mare la noi. Anul asta va fi Amsterdam-Paris si apoi Grecia, probabil. Macar scap de manele, seminte pe plaja, urlete la mese si muzica la maxim. Chiar daca o sa coste ceva mai mult.

 2. mtlk
  16/03/2009 la 12:15

  Stii cand?
  Cand alesii (presedinte, parlamentari, euro-parlamentari) nu vor mai fi validati din lipsa de voturi! Cand absenteismul va duce la organizarea a 7 tururi de scrutin, pentru o validare.
  Pana atunci, ne lasam manjiti cu cupoane de kkt si nu ne pasa ca cearsafurile la hotel nu se schimba decat la inceputul si sfarsitul sezonului si ca ospatarul iti aduce farfuria cu ceorba cu aceeasi mana cu care s-a sters (fara sa se spele dupa)!

 3. 16/03/2009 la 12:24

  Mda, cred si eu din ce in ce mai tare ca o politica de tip „stat minimal” ne va fi salvarea. Fara pomeni socialiste, fara interventii, fara concesii. 4-5 ani de concurenta libera si dura, sa inteleaga tot prostul ca daca nu munceste moare de foame si daca munceste nu merita sa subventioneze nesimtirea.

  Eu unul ma comport deja de parca am fi intr’o asemenea situatie. Probabil mai sint si altii. Dar inca sintem putini.

 4. pentru sefutzu
  17/03/2009 la 10:27

  Dragii mei,
  Va vorbeste unu’ care din pacate a fost deturnat de la planurile de parasire a plaiurilor mioritice pentru vacantuire (motive obiective) si a fost obligat anul trecut sa-si expuna tegumentul pe malul Pontului Euxin. Si EVRIKA!!! am gasit raspunsul la intrebarea de ce providerii de servicii de pe malul marii isi bat joc de orice le trece prin cap. Hai ca va spun: pentru ca exista multi romani care gandesc asa: „Sie ie brie sie nu-ti convini? de bieut ai bieut, mancarica iesti, soari, discotieca, fiemei”……si pun ramasag ca oriunde te duci (mai ales in Mamaia) gasesti texte ca cel citat mai sus. Pe langa aceasta categorie, mai gasim categoria biletistilor, care dupa ce au ajuns in camera de hotel, mai intind cinci paturi pe jos, umfla salteaua si baga termoplonjonu in priza.
  Si inca mai pot sa scriu pentru ca vara nu s-a sters inca.

 5. ankisha
  18/03/2009 la 16:12

  Si vor sa atraga turisti straini pe litoralul romanesc :)) E jale ce e la noi… sunt convinsa ca pana si Albania, care are cea mai proasta reputatie posibila, are mai multe sanse de reusita in turism decat noi! Stiu ca am primit anul trecut pe mail un articol foarte interesant despre litoralul romanesc (e cam lung dar merita citit!):

  „Litoral 2008: haznaua în care ne scăldăm

  de Cristian Vasilcoiu (5490 afisari, 2008-07-14)

  În fiecare an, zeci de mii de români pleacă la mare. Strâng bani, îşi cumpără costume noi de baie, fac rezervări la hotelurile de pe litoral, se sacrifică pentru un concediu reuşit alături de familie şi de prieteni. Din păcate, turiştii nu ştiu că sănătatea lor e în pericol atunci când iau decizia să se scalde în mare.

  Nu numai că Marea Neagră este poluată industrial, dar niciun oraş de pe malul românesc nu are staţie de epurare. Aşa că miile de turişti înoată printre reziduurile deversate de canalizarea din Constanţa, Eforie sau Mamaia. În plus, hoteluri ca Rex, Steaua de Mare sau Riviera aruncă apa murdară din piscine direct în mare.

  Lucia Varga, secretar de stat în Ministerul Mediului, a declarat pentru „Adevărul” că „lucrările de modernizare a staţiilor de epurare sunt întârziate”. De fapt, o baie în Marea Neagră reprezintă o loterie din punct de vedere al sănătăţii, iar autorităţile ar trebui să avertizeze turiştii în ce ape se scaldă.

  Zeci de conducte care brăzdează plajele litoralului deversează în mare mii de tone de ape menajere

  Deversările de reziduuri menajere din sistemele de canalizare ale localităţilor de coastă fac din Marea Neagră românească o hazna în care ne scăldăm.

  În zilele toride de vară nu ai cum să nu simţi izul pestilenţial care pune stăpânire pe multe dintre plajele litoralului românesc.

  Tinzi să crezi că vine de la algele intrate în putrefacţie, dar nu este întotdeauna aşa. De multe ori, apa menajeră deversată în Marea Neagră din sistemele de canalizare ale localităţilor de coastă este purtată de curenţi către plaje.

  Autorităţile cunosc situaţia şi o monitorizează, dar, până la instalarea unor staţii de epurare moderne şi performante, nu se poate face mai nimic.

  La mică distanţă de locul de deversare, nisipul de …

  14 deversări autorizate

  Potrivit Direcţiei Ape Dobrogea Litoral (DADL), există 14 deversări autorizate în Marea Neagră. Din punctul de vedere al debitului, cele mai importante sunt deversările de ape menajere din Constanţa, Mangalia, Costineşti şi Eforie.

  La Constanţa şi Eforie au fost deja demarcate lucrări pentru construcţia unor staţii de epurare, dar graficul nu a putut fi respectat, recunoaşte directorul DADL, Gheorghe Babu.

  Cauzele sunt, evident, balcanice. La Mangalia nu se ştie, căci noul primar abia instalat în funcţie, Claudiu Tusac, este prea ocupat pentru a se interesa de astfel de probleme, iar consilierul său, Răzvan Teodorescu, este total depăşit de întrebările „tehnice” ale unor ziarişti.

  Şi hotelurile de lux deversează

  Piscinele mai multor hoteluri de lux de pe litoral sunt golite tot direct în mare. Autorităţile susţin însă că apa provenită din aceste piscine este considerată „convenţional curată”, fiind deja tratată. Atât secretarul de stat Varga, cât şi directorul DADL, Gheorghe Babu, dau asigurări că este imposibil ca aceste „ape convenţional curate” să fie amestecate, în procesul de deversare, cu cele menajere.

  Mai mult, directorul Babu susţine că specialiştii ASP efectuează constant analize ale apei din piscinele hotelurilor. Directorul ASP, dr. Enescu, îl contrazice însă: „În noul Ordin s-au scos din normative verificările apelor din piscine, deci nu le mai efectuăm.

  Chiar şi noi ne-am mirat de ce. Vedeţi dumneavoastră, de multe ori situaţia din teren diferă de viziunea autorităţilor de la Bucureşti, care, uneori, nu pot să prevadă, atunci când legiferează, diverse ipostaze întâlnite în practică!

  Cât despre apa din piscine, aceasta este, în general, doar excesiv clorifiată, provocând usturimi ale ochilor, mai ales. Dar asta tot din dorinţa proprietarilor care folosesc foarte mult clor tocmai cu intenţia de a fi siguri că apa este curată”.

  La vărsarea în mare, ţevile sunt într-un …

  Focarul de la Eforie Sud

  Deversările din Eforie îngrijorează, admite directorul Autorităţii de Sănătate Publică Constanţa (ASP), dr. Marius Enescu. Până la finalizarea staţiei de epurare, cele trei conducte amplasate între Eforie Sud şi Tuzla poluează iremediabil zona.

  Conducte otrăvite

  Golful în care se fac deversările seamănă, mai degrabă, cu o zonă afectată de deversări petroliere. La faţa locului, din cauza duhorii venite din conductele prin care trec fecale, ţi se face rău. În apropiere locuiesc, însă, oameni, dar se şi construieşte de zor, iar deversările au loc la numai câteva sute de metri de plaje publice.

  Aflat într-o vizită de lucru pe litoral, secretarul de stat Lucia Varga, din cadrul Ministerului Mediului, susţine că situaţia este monitorizată: „Am solicitat, încă de anul trecut, o inventariere a descărcărilor care se efectuează în Marea Neagră.

  Apele menajere reziduale, insuficient epurate, provenite de la staţii de epurare nemodernizate, se regăsesc în această inventariere. Acestea sunt cuprinse într-un program de finanţare, dar, din păcate, există întârzieri ale lucrărilor”.

  Hoteluri care-şi golesc piscinele în Marea Neagră

  Mamaia: Hotel Rex, Complex Vega, Complex Riviera, Club Castel, Complex Amiral

  Olimp: Piscina Oltenia

  Jupiter: Complex Capitol, Tobogan Emanuel

  Cap Aurora: Complex Diamant

  Constanţa: Piscina Steaua de Mare

  Apele menajere reziduale provin de la staţii de epurare nemodernizate. Acestea sunt cuprinse într-un program de finanţare, dar, din păcate, există întârzieri ale lucrărilor.
  Lucia Varga, secretar de stat în Ministerul Mediului”

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: