Prima pagină > ma bag in seama, Politica > In Aprilie 2010 Lumea Civilizata va incepe sa iasa din criza! Va intra pana atunci Romania in Faliment Statal?

In Aprilie 2010 Lumea Civilizata va incepe sa iasa din criza! Va intra pana atunci Romania in Faliment Statal?

In Aprilie 2010 America si Europa vor incepe usor usor sa vada rezultatele eforturilor pe care le fac acum pentru a iesi din criza. Premisele? Reorientarea investitiilor catre zone cu resurse. Aflam azi ca un consortiu format din mai multe companii germane intentioneaza sa finanteze un proiect de exploatare a energiei solare din Africa a carui valoare va fi de 400 miliarde euro, devenind planul cu cea mai mare anvergura in domeniul energiei regenerabile. (Sursa Der Spiegel, preluat de www.banknews.ro). Si tot azi, la Ankara se semneaza Acordul interguvernamental pentru construirea gazoductului Nabucco si Declaratia politica comuna a celor cinci state angajate in acest proiect. Ce inseamna toate astea? Paaai, spuneam aici:! Nimic nou sub soare 🙂 ! Reducerea costurilor pentru maximizarea profitului si exploatarea „consumismului”.

In plus, in  declaratia comuna adoptata miercuri la Aquila, in Italia, la Summit-ul G8, liderii celor mai puternice economii ale lumii au afirmat ca primele semne de stabilizare a economiei mondiale au inceput sa apara dar au subliniat ca este necesara pregatirea „strategiilor de iesire” din planurile de sustinere.

Asadar, lumea se misca…

Romania se afunda insa, pe zi ce trece, in mocirla! …Prin masuri populiste si pomeni electorale ce ne vor costa scump, prin promisiuni electorale si fapte guvernamentale necugetate, prin ciolanii marunte – ridziade, ce vin sa sustina mascat imaginea unora sau altora in prag de alegeri, prin schimbari succesive la nivelul „deconcentratelor” pe principiul bideuian „ciocul mic! acum noi suntem la guvernare!”, struto-camila basesciana ne impinge implacabil catre FALIMENTUL STATAL!

Iata mai jos, cateva exemple, cu amendamentul ca toate eforturile guvernescului Boc sunt pentru amanarea inevitabilului pentru dupa alegeri Revelion!

FALIMENTUL STATAL vis-a-vis de Sistemul Medical: Povesteam aici despre o smecherie ieftina aducatoare de venituri licite in buzunarele unora si ilicite intr-ale altora: Se achizitioneaza de catre un spital de stat echipamente de calitate (cu sau fara licitatie) de la o firma furnizoare “X”. ( Prima problema e ca “cineva” cu putere in sistemul medical are interese in acea firma furnizoare). Apoi, cand echipamentele sunt livrate, se constata ca e nevoie de o reparatie capitala la cladirea unde urmeaza sa fie instalate. (A doua problema e ca) Nu sunt bani in bugetul pe anul in curs, asa ca echipamentele se depoziteaza pe unde se poate. In anul urmator, se aproba modernizarea cladirii si incep lucrarile de modernizare, timp in care echipamentele stau tot in ambalajele cu care au venit. Si in timpul acesta, pacientii sunt trimisi de bun inteles la clinici private pentru examene care ar putea fi efectuate cu echipamentele din cuti,. Ei bine, acum nu mai sunt fonduri la casele judetene de asigurari de sanatate pentru decontarea serviciilor prestate de aceste cinici private. Despre fonduri pentru spitale… vedem la toate stirile cum doctorii trimit apartinatorii sa achizitioneze medicamente iar bucatariile spitalelor injumatatesc protiile!

FALIMENTUL STATAL vis-a-vis de Sistemul de Invatamant: Azi, cand scriu acest articol, nu se mai baga de seama criza profunda a sistemului de invatamant! Bac-ul s-a incheiat, elevii sunt plecati in vacant la bunici, profesorii si-au luat primele de vacanta (asa se cheama salariile aferente lunilor de vacanta de vara, a nu se confunda cu primele de vacanta ale angajatilor OSIM-ului) si stau cuminti acasa, cu alte cuvinte e liniste! Dar vine 15 septembrie, apoi vine Craciunul campania electorala si in final vine Pastele! Si dupa o iarna plina de promisiuni desarte, de dezvinovatiri inlacrimate si aruncari ale pisicii in ograda doamnei Mostenirea, (Greaua Mostenirea), domnii Profesori isi vor aduce aminte ca Parlamentul Romaniei a adoptat si Presedintele Romaniei a promulgat O LEGE care le da dreptul sa-si revendice drepturile! Si o vor face! In justitie si Justitia le va da dreptate, guvernescu’ fiind obligat sa plateasca, chiar daca acum nu sunt bani!

FALIMENTUL STATAL vis-à-vis de Sistemul Judiciar: Judecatorii si grefierii fac greva, cerand acordarea sporului de stres de 50%, reducerea volumului de munca si plata salariilor pe luna trecuta! Mai mult, procesele sunt la un pas de a nu se mai judeca pe motiv ca citatiile nu mai pot fi trimise partilor in procese. Pur si simplu nu mai sunt bani pentru hartia pe care se tiparesc si nici pentru timbrele necesare trimiterii lor! Politistii anunta cu greva dupa ce prin alocarea insuficienta de fonduri nu isi mai pot face treaba si in plus salariile le-au scazut cu 40%.

FALIMENTUL STATAL vis-à-vis de Mediul de Afaceri: potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului 106.221 firme au fost inchise in doar sase luni, cele mai multe fiind nevoite sa inceteze activitatea din cauza introducerii impozitului minim, la care se adauga cele care aveau activitate profitabila, dar au fost afectate de criza. Daca toate aceste firme aveau cate un singur angajat, nu pot sa cred ca dupa inchiderea “tarabei” acesta a fugit repede sa se angajeze la alta firma sis a triasca dintr-un salariu, din care sa isi plateasca si darile. Cel mai probabil marea majoritate isi exercita profesiile ca pana acum nedeclarand insa obtinerea de venituri. Pe de alta parte, abia la “urletele disperate” ale oamenilor de afaceri guvernescu isi aminteste ca are de returnat firmelor niste bani incasati drept TVA, si se gandeste sa acorde prioritate firmelor care asteapta de mai mult de sase luni!

FALIMENTUL STATAL vis-à-vis de Sistemul de Protectie Sociala: majorarea “pe hartie”, nesustenabila, a valorii punctului de pensie, ambiguitatea ce inconjoara indemnizatia pentru ingrijirea copilului si intarzierile de plata de pana la sase luni de la momentul depunerii dosarului ori previzibilul esec al proaspat lansatului program “Prima Casa”, ne vor arunca in bratele disperarii la momentul „pay back”.

In lipsa incasarilor la bugetul de stat, in conditiile risipirii ridziene a resurselor cu greu accumulate si in prezenta intepenirii fara orizont a economiei, Romania risca sa nu isi poata sustine institutiile vitale. Mai mult, in perspectiva aderarii la Zona Euro in 2014 si sub jugul angajamentelor asumate pentru aceasta, guvernescu nu mai are acces nici la tiparnita isaresciana, cea care a salvat Romania de la faliment in timpul guvernelor Ciorbea, Vasile, Isarescu!

Nu trebuie omis ca in lipsa incasarilor sustinute, organismele de control sunt trimise la vanatoare in haita, optiunile fiind limitate si contra-productive: 1. Platesti amenda, 2 Contesti procesul verbal de contraventie da’ avem noi grija… sau 3. Dai o spaga!

Vin vremuri grele, dar abia in primavara viitoare vom intelege asta!

Reclame
 1. adina
  14/07/2009 la 12:22

  Inainte de primavara, avem iarna la orizont. Pana in noiembrie o sa fim intoxicati cu promisiuni din toate partile, care trebuie achitate. Sa speram ca nu cu banii de caldura.

 2. 14/07/2009 la 14:11

  Poate ca in Europa se intrevad semne de stabilizare a economiei, dar in America se merge din ce in ce mai rau. Iar sanse de mai bine nu sint in curind. Asta e politica, sa duca lumea in eroare ca ei sa poata face ce vor.

  Cit despre sistemul de invatamint….sint multe de spus. Prescurtat se poate spune ca ministerul nu este interesat ca copiii sa invete, doar vor sa-si inainteze propria agenda.

 3. Miriam
  14/07/2009 la 18:50

  This is it!Prima zi de lucru a lu’Gigi Becali in Parlamentul European:”N-au fost ma emotii mari…au fost emotii mici”….so „This is it”;by Michael Jackson…

 4. Miriam
  23/07/2009 la 21:24

  So what?Inca o data toata admiratia pentru ce se petrece,impresionanta atitudine,dar mai bine o gura de „aer nou”,so…”Asta e seara in care voi clatina ordinea voasta,/Asta e seara in care voi plati tributul Tatalui care m-a zamislit asa…/Cei ca mine nu cad si nu se ridica,/Cei ca mine nu pling si nu stiu de frica,Cei ca mine au zilele luminate de Luceafarul noptii,/Cei ca mine zamislesc sub apa Timpului copii vitregi si copii buni,/Cei ca mine denigrati si cautati mereu sunt mereu singuri…

 1. 20/07/2009 la 13:21
 2. 02/09/2009 la 10:22

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: