Prima pagină > 1 > neperformanti in sport? ne suparam pe cine nu trebuie…

neperformanti in sport? ne suparam pe cine nu trebuie…

E trist sa vezi ca ne indreptam, implacabil,  spre a deveni o natiune cu picioare si maini de lut! Am constatat asta cu ocazia recent incheiatelor Campionate Mondiale de Atletism, unde Romania si-a atins obiectivele 🙂 O medalie si 3-4 finalisti! O constatam in fiecare sezon, vazand rezultatele echipelor de fotbal (de club sau nationale)… O constatam vazand tenismenii iesind la fiecare turneu de Grand Slam in primele tururi sau in tururi preliminare.

Si ii injuram ca sunt impotenti si nu leaga doua pase! Si ii huiduim! Si ii huiduim si injuram apoi pe antrenori si pe cei din staff-ul tehnic si pe patroni si pe cei din federatii! Toti sunt vinovati, doar noi suporterii avem dreptate sa avem asteptari inalte…

Ei bine, in recent incheiata vacanta si imediat dupa, am vazut unde ne diferentiem de natiunile care au mai multe rezultate in plan sportiv decat asteptari: In timp ce noi am plantat panselute de zeci de milioane de euro pe maidanele dintre blocuri (stiti voi, cele pe care jucau fotbal Dan Petrescu, Ilie Dumitrescu si altii), ei au montat porti, panouri cu cosuri de baschet si fileuri de tenis. Vezi astfel, in fiecare cartier terenuri de sport deschise publicului, „for free”, in care parinntii se joaca cu /a se citi isi antreneaza copii.

Mai mult, spre deosebire de scolile bucurestene (Sc. Gen. 174 din sectorul 6) care dupa ora 18, in cursul anului scolar, isi incuie portile si nu mai lasa niciun copil sa intre la fotbal pe singurul teren ramas in cartier, asta in timp ce „pe afara” domnii profesori vin la ore de sport, pe baza de voluntariat, cu copii care se gasesc prin curtea scolii! Si sunt multi.

Mai vezi si ca tu, suporter, nu ai de unde sa-ti cumperi un tricou al echipeni nationale de rugby a Romaniei, pentru ca… nici echipa nu are de unde sa-si cumpere!!!

Poate ca ar trebui sa ne suparam pe noi cei care am retrocedat terenurile de fotbal dintre blocuri, sau pe noi cei care am votat in Consiliul Local construirea unor mamuti de beton intre alti mamuti de beton, sau pe noi administratorii scolilor care am dat dispozitie sa se incuie portile dupa ora 6, sa nu mai intre golanii sa bata mingea de tenis pe peretele proaspat vopsit al scolii,  sau poate mai bine pe noi parintii care ne gasim tot felul de scuze idioate si nu iesim cu copii sa ne jucam un fotbal. Laudabila initiativa de a construi o baza sportiva de cartier, In Militari, dar din pacate foarte exclusivista! Tarifele percepute pe ora de inot sau de tenis (doar accesul) tin talentele la poarta. Ma intreb daca domnul Sever Dron sau domnul Ilie Nastase ar fi trebuit sa plateasca sumele cerute acum la Academia de Tenis Sever Dron cata performanta ar mai fi facut?

Reclame
  1. 03/09/2009 la 21:25

    Nici ca se putea mai bine pune punctul pe I!
    Candva o natiune „buna” la sport si ma refer aici la gimnastica, handbal, scrima, inot sau chiar fotbal si tenis, Romania a ajuns cum ai zis o natiune cu picioare de lut.
    Nu numai in alte domenii am ajuns de jale ci si in sport. Chiar vazusem la televizor un scandal cum ca Critian Gatu ar fi incercat sa mituie niste arbitri la un meci international, el care castiga campionate mondiale acum 30 de ani.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: