Prima pagină > 1 > Vai de noi!

Vai de noi!

Tara arde, babele se piaptana!

Economiceste vorbind, suntem la gara. Asteptam sa coboare din tren investitoru’ chinez!

Administrativ, suntem vai steaua noastra. In ministere, prefecturi, agentii si deconcentrate nu mai munceste nimeni… Daca nu se uita urat unii la altii, functionarii statului se uita tamp la realitatea teve.

In plan extern, „Putin ante portas!”: Armata rusa este in alerta si face verificari privind nivelul de pregatire de lupta, pe Parlamentul Regiunii Crimeea din Ucraina a fost arborat drapelul Rusiei iar rusii din Crimeea anunta ca „se simt amenintati”.

In timp ce mai toti ministrii apararii din tarile NATO se arata preocupati de situatia de la granita spatiului NATO, nici Presedintele Romaniei, nici Primul Ministru, nici Ministrul Afacerilor Externe, nici Ministrul Apararii nu dau semne ca sunt interesati de ce se intampla la 250 de kilometri de malurile Dambovitei, caci atatia sunt pana la Reni, prima localitate din Ukraina in care se vorbeste mai multa rusa decat ukraineeana…

Despre guvernare si administratie daca nu dam cu batzu’ la de ne a, nu ne pricepem...

Later Edit:

http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=14835&_PRID=lazi

Comunicat de presă
(26 februarie 2014)

Ref.: Primirea de către președintele României, domnul Traian Băsescu, a doamnei Astris Thors, înalt comisar pentru Minoritățile Naționale

Președintele României, domnul Traian Băsescu, a primit-o miercuri, 26 februarie a.c., la Palatul Cotroceni, pe doamna Astris Thors, înalt comisar pentru Minoritățile Naționale al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Convorbirile dintre cei doi înalți oficiali au debutat cu o evaluare a situaţiei din Ucraina. Domnul președinte Traian Băsescu şi-a manifestat îngrijorarea faţă de o posibilă escaladare a unui conflict între ucraineni şi populaţia rusofonă, referindu-se, în special, la zona Crimeei şi la necesitatea ca actualele forţe politice de la Kiev să nu încurajeze un naţionalism exagerat care să arunce ţara în haos. De asemenea, preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a subliniat ca fiind de neînţeles graba cu care a fost abrogată legea care oferea minorităţilor posibilitatea de a-şi folosi limba maternă în administraţiile locale, decizie în urma căreia și minoritatea română și-a pierdut dreptul de a-şi utiliza propria limbă.

În timpul întrevederii s-a discutat și despre situaţia europeană a minorităţii rome. Referindu-se la eforturile pe care România le face pentru integrarea acestei comunităţi, domnul preşedinte Traian Băsescu a vorbit despre faptul că ţara noastră pune un foarte mare accent pe educaţia tinerei generații, dar a subliniat dificultăţile pe care le întâmpinăm în privinţa integrării romilor nomazi. De asemenea, şeful statului a vorbit despre faptul că în România o parte importantă a comunității rome este bine integrată și a pledat pentru crearea unui plan de acţiune european dedicat integrării romilor. Doamna Astris Thors, înaltul comisar al OSCE a subliniat faptul Uniunea Europenă trebuie să lupte cu tendinţele de stigmatizare a populaţiei rome şi, în acest sens, să direcţioneze fonduri europene spre educaţie.

Departamentul de Comunicare Publică
26 Februarie 2014

Reclame
Categorii:1
  1. 26/01/2015 la 08:40

    Asa e in Romania..

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: